WINO

VDC_2015 VILA DO CORPUS

D.O. (certyfikat gwarancji pochodzenia): Rías Baixas, Pontevedra, Galicja, Hiszpania.
Kompozycja (skład): Albariño 100%
Proces produkcji: Proces przygotowania winogron do pierwszej fermentacji, oczyszczania ich z gałązek, ogonków, kiści, itp. to pierwszy etap produkcji. Realizowany jest przy pomocy specjalnej maszyny, lub w niektórych wypadkach ręcznie. Ten proces ma uniemożliwić przejście trawistych i gorzkich smaków do moszczu w czasie procesu jego maceracji.W kolejnym etapie zachodzi proces, w którym zostają przeniesione do moszczu wszystkie składniki barwnika, aromatyczne, smakowe i strukturalne miąższu i skórki.Ostatnim etapem przygotowawczym jest proces czyszczenia moszczu przed jego fermentacją alkoholową. Oczyszczanie moszczu to powszechna praktyka stosowana przy wytwarzaniu win białych, ponieważ likwiduje w świeżo uzyskanym moszczu wiele substancji, zapobiegając tworzeniu się niepożądanych smaków czy też aromatów (zapachów). Tradycyjnie, czyszczenie moszczu przeprowadzano w statycznych zbiornikach dekantacji, ale dziś pojęcie to obejmuje kilka nowoczesnych technik czyszczenia moszczu, takich jak: wirowanie, filtrowanie próżniowe i flotacja (spławianie).Fermentacja w temperaturze kontrolowanej automatycznie (16ºC).
Degustacja: Wino o kolorze słomianożółtym, czyste i błyszczące, o intensywnym i owocowym aromacie (zapachu) o sensacjach, w których dominuje jedyny rodzaj winogrona.Eleganckie, oleiste i “długie” w smaku, o wyważonej kwasowości i stopniu zawartości alkoholu (12,5% vol.).W posmaku ponownie wyraźnie przypomina sensacje o charakterze owocowym, szczególnie “na nosie”.
Temperatura spożycia: 8 – 10 stopni Celsjusza
Szczególnie polecane przy posiłkach typu: Gotowane skorupiaki (owoce morza), ryby w soli, mięsa białe, gęste ryże i makarony.

Cena dla Klubowicza – pakiet 6 win 225 zł (45 zł za butelkę o poj. 0,75l. – szósta butelka GRATIS), dostawa w cenie.
Cena regularna – pakiet 6 win 270 zł (45 zł za butelkę o poj. 0,75l.), dostawa 20 zł.

WSTĄP DO KLUBU 

 

 

 BXB_2015 BAIXABEN

D.O. (certyfikat gwarancji pochodzenia): Rías Baixas, Pontevedra, Galicja, Hiszpania.
Kompozycja (skład): Albariño 90%, Teixadura 10%
Proces produkcji: Proces przygotowania winogron do pierwszej fermentacji, oczyszczania ich z gałązek, ogonków, kiści, itp. to pierwszy etap produkcji. Realizowany jest przy pomocy specjalnej maszyny, lub w niektórych wypadkach ręcznie. Ten proces ma uniemożliwić przejście trawistych i gorzkich smaków do moszczu w czasie procesu jego maceracji.W kolejnym etapie zachodzi proces, w którym zostają przeniesione do moszczu wszystkie składniki barwnika, aromatyczne, smakowe i strukturalne miąższu i skórki.Ostatnim etapem przygotowawczym jest proces czyszczenia moszczu przed jego fermentacją alkoholową. Oczyszczanie moszczu to powszechna praktyka stosowana przy wytwarzaniu win białych, ponieważ likwiduje w świeżo uzyskanym moszczu wiele substancji, zapobiegając tworzeniu się niepożądanych smaków czy też aromatów (zapachów). Tradycyjnie, czyszczenie moszczu przeprowadzano w statycznych zbiornikach dekantacji, ale dziś pojęcie to obejmuje kilka nowoczesnych technik czyszczenia moszczu, takich jak: wirowanie, filtrowanie próżniowe i flotacja (spławianie).Fermentacja w temperaturze kontrolowanej automatycznie (16ºC).
Degustacja: Kolor słomianożółty o lekko złotawym odcieniu i zielonkawym połysku. Aromaty owocowe o kwiecistych dźwiękach które powodują, iż jest lśniące, czyste i delikatne w zapachu. Smaczne, eleganckie, doskonale wyważone i o długiej prezencji. W posmaku retro-nosowym mocne i eleganckie.
Temperatura spożycia: 8 – 10 stopni Celsjusza
Szczególnie polecane przy posiłkach typu: Gotowane skorupiaki (owoce morza), ryby w soli, mięsa białe, gęste ryże i makarony. 

Cena dla Klubowicza – pakiet 6 win 200 zł (40 zł za butelkę o poj. 0,75l. – szósta butelka GRATIS), dostawa w cenie.
Cena regularna – pakiet 6 win 240 zł (40 zł za butelkę o poj. 0,75l.), dostawa 20 zł.

WSTĄP DO KLUBU

Rodzaje czerwonego wina na bazie Albarino: Baixaben i Vila do Corpus

ADEGA RUBEN to rodzinna firma z bogatymi tradycjami. Specjalizujemy się w wytwarzaniu i sprzedaży wina białego. Oferujemy różne rodzaje wina, jednakże prawdziwą dumą naszej oferty jest wino na bazie albarino. BAIXABEN to prawdziwy rarytas dla miłośników dobrych trunków. To wino w kolorze słomianożółtym o lekko złotawym odcieniu i zielonkawym połysku, czyste, delikatne w zapachu, a jednocześnie smaczne i doskonale wyważone. W posmaku retro-nosowym jest mocne i eleganckie. BAIXABEN to wyśmienity dodatek do ryżu, makaronów, białych mięs i gotowanych skorupiaków.